Fruktbudet införlivas i Mathem

Fruktbudet grundades 1986 av Ewa-Lena Blomster. Fruktbudet levererar fruktkorgar och relaterade produkter till företag över stora delar av Sverige och Köpenhamn. Springlake gick in som hälftenägare tillsammans med Ewa-Lena och hennes bror Johan Blomster i slutet av 2006.

Efter att Springlake kom in i bolaget växte Fruktbudet (organiskt och genom förvärv) från ca 40MSEK till över 160MSEK i omsättning, och blev Sveriges tveklöst ledande leverantör av fruktkorgar till företag och organisationer. Under 2018 levererades mer än 150 ton frukt i veckan till fler än 4 000 abonnemangskunder.

I mars 2018 såldes Fruktbudet till Mathem i Sverige AB. Fruktbudet skulle förstärka Mathems satsning mot företagsmarknaden. Dessutom fanns betydande samordningsfördelar inom bl.a. inköp och logistik. På Springlake tycker vi detta var en mycket bra affär för alla parter eftersom det fanns en tydlig affärslogik med stora möjligheter för både för Mathems- och för Fruktbudets kunder och anställda. Mathem var helt enkelt bättre positionerade som ägare för att vidareutveckla Fruktbudet. Som en del av affären blev Springlake delägare i Mathem.

För mer information se: www.fruktbudet.se och www.mathem.se