Jesper Otterbeck

PARTNER

Jesper Otterbeck är styrelseordförande i Springlake & Partners AB. Jesper är född i Stockholm men har bott stora delar av sitt liv utomlands, bl.a. i Singapore och USA. Jesper är född 1966 och har en Bachelor of Science examen (mechanical engineering) samt en Master of Science examen från M.I.T. i Cambridge, USA. Under 1987 och 1988 arbetade Jesper en tid med Tetra Pak i USA.

Från 1989 till 1997 arbetade Jesper som konsult på McKinsey & Company i Stockholm och New York (1992-1995). På McKinsey fokuserade Jesper på tre branscher: bilindustrin, tillverkningsindustrin, och handel. Han har arbetat med frågor som rör samtliga funktioner i affärskedjan från produktutveckling till distribution-marknadsföring-försäljning, med tyngdpunkt på de sistnämna områdena.

1997 grundade Jesper Car24 AB, som sedermera blev AutoScout24. Jesper var Managing Director (”Geschäftsführer”) på AutoScout24 Gmbh (moderbolaget), samt ordförande i marknadsbolagen i Spanien, Sverige, Frankrike, Holland och Belgien. AutoScout24 är nu Europas ledande marknadsplats för begagnade bilar och relaterade tjänster. Jesper är ej längre delägare i AutoScout24.

Förutom arbetet med Springlake så är Jesper ordförande i Relais OY (Publ.) och har varit styrelseledamot i Phonera (publ.), Däckia samt Prevesta/Myresjöhus.