Investeringar

Fruktbudet införlivas i Mathem

Fruktbudet grundades 1986 av Ewa-Lena Blomster och omsätter idag cirka 175 MSEK med god lönsamhet. Springlake tillträdde som hälftenägare i Fruktbudet under fjärde kvartalet, 2006. Bolaget levererar fruktkorgar och relaterade produkter till företag i Storstockholm/Mälardalen, Göteborg, Skåne och Öresundsregionen (inklusive Köpenhamn). Försäljningen sker primärt genom abonnemang. Från lagren i Bromma, Göteborg och Malmö levereras mer än 150 ton frukt i veckan till över 5 000 kunder. Fruktbudet kännetecknas av ypperlig kvalitet i råvarorna samt sin höga servicenivå.

I mars 2018 såldes Fruktbudet till Mathem i Sverige AB. Fruktbudet kommer fortsätta som eget bolag inom Mathem, och meningen är att Fruktbudet ska vara basen för en fortsatt satsning mot B2B- marknaden för Mathem. På Springlake tycker vi detta är en mycket bra affär då det finns en tydlig affärslogik bakom, och att det dessutom innebär nya möjligheter för Fruktbudets kunder och anställda. I samband med affärens genomförande blev Springlake delägare i Mathem. För mer information om bolagen, se www.fruktbudet.se och www.mathem.se.

För mer information om bolaget, se www.fruktbudet.se

Full fart framåt med ABR

AB Reservdelar, ABR, grundades 1943. Bolaget säljer bilreservdelar av originalkvalitet och är en renodlad grossist. ABR har inga egna butiker, utan fungerar som ”riksgrossist” åt andra reservdelsgrossister och butiker/lokalgrossister. ABR har samarbetsavtal med alla de stora reservdelsbutikskedjorna i Sverige (Mekonomen, Meca, Autoexperten och AD).

Springlake tillträdde som ägare av ABR under första kvartalet 2006. Springlakes ambition är att ABR ytterligare skall förstärka sin position som den ledande ”stödleverantören” av bilreservdelar till kedjorna i Sverige, samt att vara den ledande fristående leverantören till fria lokalgrossister. I linje med denna strategi forstätter ABR att utöka sortimentet samt att göra stora satsningar på sin elektroniska reservdelskatalog, som är marknadsledande i Sverige. Bolaget har ett mycket starkt kundfokus och är känt i branschen för sin kundservice. ABR omsätter över 290MSEK, och har reservdelslager i både Malmö och Stockholm. ABR lagerför över 85 000 artiklar, och har idag reservdelar på lager redo för leverans till ett värde av cirka 70MSEK. I oktober 2015 förvärvade ABR sin långtida branschkollega Gete Motordelar AB. Detta kommer stärka erbjudandet och servicenivån både till ABRs och Getes kunder.

För mer information, se www.reservdelar.se

”Var sak har sin plats” – Edströms Bilinredningar tar plats hos Springlake

AB Reservdelar, System Edström grundades 1958 och erbjuder serviceinredningar i transportbilar/hantverkarbilar. Bolaget har under åren utvecklats till marknadsledare på den svenska och nordiska marknaden och säljer dessutom till de flesta länder på den europeiska marknaden. Med en grundsyn baserad på flexibilitet och enkelhet har Edström ett av det mest kompletta och lättmonterade inredningssystemen som finns på marknaden.

Kombinationen av prisvärda kvalitetsprodukter och en företagskultur präglad av kundfokus har från dag ett varit ett framgångskoncept för System Edström. Springlakes ambition är att bygga vidare på detta koncept. Bolaget omsätter drygt 170MSEK och har cirka 55 anställda. Framöver kommer Edström att arbeta utifrån sin marknadsledande position i Norden för att användandet av inredningar i lätta lastbilar skall bli ännu mer utbrett, samtidigt som bolaget fortsätter sin expansion i Europa.

System Edströms huvudkontor ligger i Kista, norr om Stockholm, och lager/logistikcenter ligger i Kilafors.

Springlake förvärvade System Edström under fjärde kvartalet 2012.

För mer information, se www.edstrom.se

Huzells – en ”tung” investering i eftermarknaden

Med 10 års god erfarenhet av eftermarknaden för personbilar har Springlake valt att satsa på grossistverksamhet även inom ”tunga” reservdelar till lastbilar, bussar, mm. I oktober 2015 förvärvades aktiemajoriteten i anrika Huzells i Karlstad AB. Springlake kommer att jobba i partnerskap med tidigare ägare och ser fram emot spännande utvecklingsmöjligheter för bolaget. Huzells omsätter drygt 145 MSEK och har sitt lager och huvudkontor i Karlstad.

För mer information om bolaget, se www.huzells.se